Prijs moet vallen tussen

Cupido Lampen en Pate-de-verre

Art Nouveau Tafellamp Flower

Art Nouveau Tafellamp Flower

€ 264,50
3 variaties
Wandlamp Pâte-de-verre Slank

Wandlamp Pâte-de-verre Slank

€ 151,-
Wandlamp Kort Rokje Pâte-de-verre

Wandlamp Kort Rokje Pâte-de-verre

€ 157,50
4 variaties
Wandlamp Pâte-de-verre V-vorm Slank

Wandlamp Pâte-de-verre V-vorm Slank

€ 129,-
Wandlamp Kort Rokje Pâte-de-verre Gebogen

Wandlamp Kort Rokje Pâte-de-verre Gebogen

€ 33,50
4 variaties
Wandlamp Pâte-de-verre Gebogen 2-lichts Slank

Wandlamp Pâte-de-verre Gebogen 2-lichts Slank

€ 134,-

Cupido is in de Romeinse mythologie het hulpje van de godin van de liefde, Venus. Hij wordt meestal afgebeeld als een (bijna) naakt jongetje met vleugeltjes en een pijl en boog. Hij schiet, volgens de legende, pijlen in harten van mensen en goden om deze verliefd te laten worden.

Pâte-de-verre (glaspasta) is een techniek die voor het eerst werd gebruikt in het oude Egypte. Franse glasmakers ontdekten het procédé opnieuw aan het eind van de 19e eeuw. Het proces van vervaardiging van Pâte-de-verre bestaat uit het vermalen van glas tot poeder. Daarna wordt een verdunningsmiddel toegevoegd, vervolgens een gewenste kleur. Het mengsel wordt gesmolten, opgebouwd in lagen of in een vorm gegoten en nogmaals verhit. Het glas verkrijgt op deze wijze een karakteristieke "suikerachtige" oppervlaktestructuur en heeft vaak een matte, gevlekte kleur.

Beroemde namen uit de Art Nouveau periode zijn: Müller Frères of Daum.
 
Antiek Stijl Webwinkel biedt online divers kleurig Pâte-de-verre glas aan in combinatie met prachtige basic bronzen of messing armaturen; armaturen in de vorm van klassiek geklede dames en stoere heren, gegoten armaturen als Cupido (zelfs imposante Cupido kroonluchters zijn te kiezen!), armaturen met een engel, armaturen met bloem- en bladmotieven, strakke of frivole armaturen voor aan de wand of als staande lamp. Keuze genoeg voor een romantisch of hemels gevoel! Klassieke historische huizen, cafés, restaurants, hotels kunnen onvergetelijk worden ingericht met deze aangeboden modellen.

Naast de Pâte-de-verre glaskappen zijn er aan de imposante armaturen ook kapjes in geëtst glas (in de kleuren bruin, wit of rose) of beweeglijke glazen kralen kapjes (helder glas) te kiezen. 

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-