Prijs moet vallen tussen

Diverse Antieke Kleinmeubelen

Kastje Rose

Kastje Rose

€ 240,-
Art Nouveau Vitrinekast Sier

Art Nouveau Vitrinekast Sier

€ 1.150,-
2 variaties
Ladekast Exotic

Ladekast Exotic

€ 2.900,-
2 variaties
Kabinetkast Eyre

Kabinetkast Eyre

€ 2.530,-
2 variaties
Sideboard Diamond

Sideboard Diamond

€ 5.600,-
2 variaties
Kabinetkast Fiftie

Kabinetkast Fiftie

€ 2.585,-
2 variaties

Er zijn online bij Antiek Stijl Webwinkel diverse kleinmeubelen verkrijgbaar, zoals plantentafels, poefjes, dienbladen, parapluiebakken, boekenkasten, boekenmolens, boekenrekken, pilaren als piédestal, commodes, kabinetten, chiffonières, ladenkasten, tv-meubels, vitrinekasten, plantenbakken, buikkasten, hoekkasten, dressboys, dressladies, bergmeubels, lessenaars, schrijfdozen, theedozen, muziekstandaards of schilderijstandaards, etagères en nachtkastjes. Antiek ogende meubelstukken van hard- of zachthout, massief of gefineerd, gebeitst of gepolitoerd. Kleinmeubelen als gebruiksvoorwerpen en tevens een lust om naar te kijken!

Tijdens de Middeleeuwen waren kisten de belangrijkste bergmeubelen. In de Renaissance werden de kasten vervaardigd met een architectonische opbouw. Eind 17e eeuw kwam belangstelling voor de kast als decoratie. In die tijd werd de ladenkast een handig en geliefd meubel. De technieken verfijnden zich meer en meer; De gespijkerde verbindingen maakten plaats voor de zwaluwstaartverbindingen. Begrijpelijk is dat volgens de heersende mode versieringen op het meubilair zoals het beleggen met marmer, rijk ormolu beslag, het verwerken van speciale houtsoorten (palissander en rozenhout), inlegtechnieken met koper, schildpad- en ebbenhout, steeds waardevoller werden.

Kleinmeubelen zijn uiterst decoratief en maken het interieur compleet. De prentenstandaard bijvoorbeeld diende om een groot boek goed te kunnen bekijken. De "stomme knecht" en de etagère fungeerden als handig opbergmeubel voor serviesgoed en bestek. De boekenmolen spreekt voor zich. Nachtkastjes werden in de tweede helft van de 18e eeuw voor het eerst gemaakt. Dienbladen hadden de functie tot het tonen van heerlijke zoetigheden. Vermoedelijk zijn de eerste exemplaren van tin en hout vervaardigd, maar in de 17de eeuw importeerde men ook gelakte rijkelijk versierde exemplaren uit het Oosten. Het theedrinken raakte in zwang en deed de vraag naar dienbladen stijgen. Prachtige kistjes voor het bewaren van spullen (brieven, bestek en thee) werden populair onder koning George II (1727-1760).

Bestellen via Antiek Stijl Webwinkel is gegarandeerd genieten!

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-