Sculpturen als aandenken

29 april 2013 11:28
Een sculptuur of beeld wordt al eeuwenlang gebruikt als aandenken voor speciale gebeurtenissen. Dit kunnen feestelijke gelegenheden zijn, maar ook verdrietige gebeurtenissen, zoals een overlijden. Antiek Stijl Webwinkel heeft een ruime collectie sculpturen, zodat voor elke gelegenheid een passend beeld te vinden is

Sculpturen om te herdenken

Een beeld dat een bepaalde symboliek uitdraagt kan mensen de ruimte geven voor bezinning in moeilijke periodes. Zo kan een sculptuur een speciale plek in huis krijgen in een huisaltaar, een herdenkingsaltaar of stilteplek: een plek om stil te staan bij het verlies van een geliefd persoon. Dit kan een sculptuur zijn dat een bepaalde emotie uitbeeldt of een beeld dat symbool staat voor het karakter van de overleden persoon. Er is keuze uit expressieve beelden en meer abstracte beelden, in de vorm van een mens of een dier. Ook zijn er sculpturen die tevens dienen als kandelaar, zoals sculptuur Candlebearer en kandelaar Poise. Kaarslicht symboliseert licht in donkere tijden.

Beelden om te herinneren

Sculpturen zorgen voor een blijvende herinnering aan een speciale of bijzondere gelegenheid. In verschillende levensfasen komen deze gebeurtenissen voorbij, bijvoorbeeld een zwangerschap, geboorte, verjaardag, huwelijk, jubileum, behalen van een diploma: een sculptuur kan dienen als aandenken van deze feestelijke momenten. Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn sculpturen verkrijgbaar van diverse materialen en in verschillende prijsklassen. De beelden hebben een antieke of klassieke uitstraling, waardoor deze altijd passen in een klassiek interieur.

Kijk bij de categorie Sculpturen onder Cadeau en Decoratie voor de gehele collectie.