Sprookjesachtige spiegels

15 april 2013 9:41
“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: wie is de schoonste in het land?” Wie kent de beroemde zin uit het klassieke sprookje ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ van de gebroeders Grimm niet? Sprookjesachtige spiegels zijn ook verkrijgbaar bij Antiek Stijl Webwinkel.

Lodewijk XIV-stijl

Spiegels in antieke of klassieke stijl blinken uit in sierlijkheid. Krullen, acanthusbladeren, weelderige lijnen, Rococo en Barok motieven in de stijl van Marie Antoinette of Lodewijk XIV zijn volop aanwezig. Spiegel Baroque lijkt rechtstreeks uit het Kasteel van Versailles te komen. In deze sfeer past ook spiegel Sunbeam heel goed: de link met de Zonnekoning, Lodewijk XIV is snel gemaakt.

Rococostijl

De zeer decoratieve Rococostijl is terug te zien in spiegel Laurier. Het puntje van de zalm is echter spiegel White Rococo. In deze spiegel komen meerdere elementen van de Rococostijl samen: asymmetrie, bewegende lijnen, schelpenvormen en bladeren. De lijst is voorzien van een luchtige pastelkleur. Een schitterende spiegel die zeker als blikvanger zal werken.

Art Nouveau

Historie van de 20e eeuw is te vinden in de Art Nouveau spiegels. Spiegel Merveilleux, spiegel The Dance en spiegel Emmanuel zijn hier voorbeelden van. Florale motieven en vrouwelijke figuren en bewegende lijnen kenmerken deze prachtige spiegels.

Verschillende formaten

Grote spiegels zijn mooi in een hal, woonkamer, slaapkamer of grote badkamer, maar er zijn ook plekken waar een kleinere spiegel meer passend is. Denk aan het toilet of hoekjes die meer aankleding nodig hebben. Ook hierin voorziet Antiek Stijl Webwinkel. Ronde, hartvormige of vierkante spiegels voor aan de muur, maar ook tafelmodel spiegels voor bijvoorbeeld op de kaptafel of op een dressoir.

Kijk bij Antieke Spiegels onder de categorie Woonaccessoires voor hele collectie antieke en klassieke spiegels.