Máxima: koningin van de broches

2 april 2013 16:03
Prinses Máxima wordt geroemd om haar gevoel voor mode, haar stijl en klasse. Opvallend en kleurrijk of elegant en klassiek, afhankelijk van de gelegenheid waarbij zij te gast is. Haar outfit is altijd tot in de puntjes verzorgd met als blikvanger een prachtige broche.

Creatief met broches

Wie foto’s van Máxima bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij een liefde heeft voor broches. Klassieke, antieke broches met druppelvormige zoetwaterparels en schitterende diamanten of briljanten, maar ook exemplaren met kleurrijke edelstenen in natuurlijke vormen, zoals een vlinder of een zwaan. Ook is de prinses creatief wat betreft de plek van de broche: op de borst, op de schouder, in de taille, op de heup, in het midden boven de buik, bij het decolleté op een galajurk, op een hoed, op een grote sjaal of op een poncho. Het is altijd weer een verrassing waar Máxima de broche heeft gespeld!

Witte parels

Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn prachtige broches verkrijgbaar, die vergelijkbaar zijn met de broches die prinses Máxima draagt. Vaak draagt Máxima een zilveren broche, rijkelijk versierd met diamanten of briljanten en een glanzende, druppelvormige witte parel. Deze parel is vaak een loshangend element in de broche. Soortgelijke broches bij Antiek Stijl Webwinkel zijn broche Pareldruppel Fabergé en broche Parelklokje. In deze broches zorgen stralende Swarovski steentjes voor een schitterend effect.

Ronde broches

Wanneer prinses Máxima een sjerp of een asymmetrische jurk draagt, kiest zij vaak voor een klassieke ronde broche in de vorm van een ster of een bloem op de schouder. Een prachtige saffier, smaragd, robijn, aquamarijn edelsteen of parel vormt het middelpunt. Broche Revival met parel en broche Asterales zijn schitterende, vergelijkbare broches.  

Strikken

Tijdens de doop van prinses Amalia droeg Máxima een bijzonder mooie broche in de vorm van een strik met een oranjegele citrien edelstenen. Antiek Stijl Webwinkel heeft eenzelfde soort broche in de collectie, namelijk broche Bloemenstrik.  Deze broche is gedecoreerd met drie heldere rookquarts edelstenen. Nog meer broches in de vorm van strikken zijn te vinden in de categorie Broches onder Sieraden en Juwelendozen.

Kroningsspeld

Niet alleen prinses Máxima, maar ook koningin Beatrix wordt graag gezien met een mooie broche. Na 30 april 2013 zullen haar broches helaas minder vaak in beeld verschijnen. Speciaal voor de troonswisseling heeft Antiek Stijl Webwinkel de Kroningsspeld in de collectie opgenomen. Deze pin is speciaal ontworpen ter ere van deze bijzondere gelegenheid en is voor een fijne prijs hier online te bestellen.

Foto: Erwin Olaf