Van patroon tot reliëf: de mooiste meubel- en gordijnstoffen

19 juni 2019 9:18
Hoeveel stoffen tel jij in huis? Van sierkussens tot bankbekleding en gordijnen: stof is bijna overal terug te vinden. Met textiel kan een groots effect worden bereikt, of juist een subtiele twist. Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn nu verschillende nieuwe stoffen verkrijgbaar. Stoffen met impact, die een verhaal vertellen. Creëer in een handomdraai een nieuwe sfeer in huis!

Kunstige meubelstoffen

Wie op zoek is naar een fleurige stof met rijke details voor een meubel, kan bijvoorbeeld kijken naar de meubelstof Bladerpracht en Flora Deco. Door de combinatie van donkere en lichte tinten en florale vormen maken de stoffen indruk! Beide stoffen zijn gebaseerd op originele werken van de Oostenrijkse kunstenaar Dagobert Peche (1887-1923), die lid was van de bekende productiegemeenschap Wiener Werkstätte. Peche ontwierp talloze stoffen en ontwerpen, maar maakte ook meubels en glasobjecten.

Natuurlijke materialen

Door de rijkheid van een stof kan een effen meubelstof ook erg verrassend uitpakken. Meubelstof Athene is hier een voorbeeld van. De stof van gemixte natuurlijke materialen heeft een tijdloos ruitpatroon in de diepe kleuren (oker)geel, groen en blauw. Een stof die zowel als meubel- en als gordijnstof gebruikt kan worden, is onder andere de stof Kruldistel. Een prachtige stof van 100% Scheerwol die een Keltisch gevoel oproept door de gekleurde distels.

Speciale edities Koloman Moser

Op Antiek Stijl Webwinkel zijn veel exclusieve stoffen te vinden naar het ontwerp van Koloman Moser, de bekende Oostenrijke kunstenaar en grafisch ontwerper. Moser ontwierp onder andere de betoverende gebrandschilderde ramen van de Kirche am Steinhof in Wenen. En veel stoffen! Kijk bijvoorbeeld naar de geïllustreerde gordijnstoffen Ganzenglorie, Draaikolk (in zwart-wit en beige), Balthazar, Cirkelspel (gebaseerd op het werk Seifenblasen – zie foto) en de voor verschillende doeleinden toepasbare stof Verwachting.

Stoffen Antiek Stijl Webwinkel

Nieuwsgierig naar alle ontwerpen, metrages en de materialen? Neem een kijkje op de pagina Meubelstoffen en Gordijnstoffen.