Kleurrijk daglicht door Tiffany raampanelen

20 maart 2013 9:46
Hoewel de lentezon nog even op zich laat wachten, is het nooit te vroeg voor prachtige raamdecoratie in de vorm van een Tiffany raampaneel. Ook door helder daglicht geven deze Tiffany raamhangers een mooi lichteffect. Antiek Stijl Webwinkel is hét adres voor Tiffany raampanelen.

Louis Comfort Tiffany

Wie aan Tiffany denkt, denkt aan Tiffany lampen, te herkennen aan het gebrandschilderde glas en organische en vormen kleuren. Aan de Tiffany raamhangers te zien, moge het duidelijk zijn dat werken met gekleurd glas de specialiteit was van kunstenaar Louis Comfort Tiffany (1848-1933). Hoewel de raampanelen sterk op glas-in-loodramen lijken, zijn de panelen vervaardigd van Favrile glass, een techniek waar Tiffany in 1894 een patent op vroeg. Bij deze techniek wordt normaal wit glas vermengd met helder gekleurd glas. Tiffany was de eerste die erin sloeg vijf verschillende kleuren te mengen. Het Favrile glass is tot op de dag van vandaag wereldberoemd.

Historische uitstraling

De sierlijke vormen in het heldere, gekleurde glas doen al snel denken aan de prachtige glas-in-loodramen in oude kerken en historische huizen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tiffany raampanelen zeer aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van de antieke stijl en klassieke stijl. Bovendien geeft een raamhanger een prachtig warm licht, wat een sfeervol en nostalgisch effect geeft.

Verschillende ontwerpen en formaten

Bij Antiek Stijl Webwinkel is er ruime keuze uit de mooiste Tiffany raamhangers en raampanelen: verticale of horizontale glaspanelen, maar ook een drieluik paneel. Geometrische vlakken worden afgewisseld met sierlijke vormen uit de flora: bloeiende bloemen en zwierige bladeren. Steeds zijn de kleuren prachtig op elkaar afgestemd, zoals paars gecombineerd met blauw en groen of rood in combinatie met oranje en roze. Ook zijn er fraaie raampanelen met gekleurd glas in natuur- en aardetinten. Kortom: met een Tiffany raampaneel haalt u een subliem vervaardigd kunstwerk in huis.

Plaatsing van de raampanelen

Een Tiffany raampaneel kan voor het raam boven de voordeur geplaatst worden, maar ook voor het raam in de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer of keuken. Wanneer men het raampaneel in het raamkozijn zet, is het paneel niet alleen een prachtige raamdecoratie, maar dient het ook tegen inkijk van buitenaf. Zo is een Tiffany raampaneel praktisch én decoratief.

Kijk bij de categorie Wand/ Raamdecoratie voor alle Tiffany raamhangers en Tiffany raampanelen.