Romantiek in Victoriaanse sieraden

19 februari 2013 14:06
Pracht en praal: dat is wat de Victoriaanse periode kenmerkt als het gaat om sieraden. In de sieradencollectie van Antiek Stijl Webwinkel zijn diverse colliers, armbanden, broches, ringen en oorbellen te vinden geĆÆnspireerd op het Victoriaanse tijdperk.

Groot-Brittanniƫ

Het Victoriaanse tijdperk is de benaming voor de periode waarin de Britse koningin Victoria het Verenigd Koninkrijk regeerde. Deze periode duurde van 1837-1901. Wanneer men spreekt van Victoriaanse sieraden, wordt bedoelt de stijl van de sieraden die men in deze periode in Europa droeg.

Kenmerken

Victoriaanse sieraden en juwelen kenmerken zich door de rijkelijke versiering van parels en edelstenen. De edelstenen en diamanten werden naar Europa meegenomen van verre handelsreizen naar de koloniƫn. Weelderige ornamenten straalden rijkdom uit. Veelvoorkomend waren ook camees en medaillons. In een medaillon kan men een foto van een dierbare bewaren. Na de dood van Prins Albert, de man van koningin Victoria, kwamen rouwsieraden in de mode. In deze sieraden zat veelal zwart emaille verwerkt.

Michal Negrin

Een beroemde ontwerpster die de Victoriaanse stijl heeft weten te vertalen naar hedendaagse sieraden is Michal Negrin. Antiek Stijl Webwinkel biedt verschillende sieraden van Negrin aan, waarin de Victoriaanse stijl duidelijk herkenbaar aanwezig is. Negrin heeft zich vooral gericht op de romantische periode van het Victoriaanse tijdperk. Een collectie romantische armbanden en colliers met prachtige bloemetjes, kleurrijke steentjes en sierlijke ornamenten is het resultaat.