Art Nouveau Tiffany

26 oktober 2016 16:10
Tiffany glas blijft verrassen. Ruim 100 jaar na de introductie van Tiffany glas door Louis Comfort Tiffany is Tiffany nog steeds geliefd en blijven er nieuwe ontwerpen komen. Zo ook bij Antiek Stijl Webwinkel.

Historie

Tiffany lampen zijn voor het eerst gemaakt door Louis Comfort Tiffany (1848-1933), de uitvinder van de tot op heden gebruikte methode om stukjes glas in koperfolie te wikkelen en dan te solderen. Vóór die tijd was het gebruikelijk om glas in lood te zetten. Tiffany begon te experimenteren met het vervaardigen van gekleurd glas, na een reis naar Europa te hebben gemaakt. De glasvensters van de kathedraal van Chartres maakte een diepe indruk op hem. Zijn doel werd kunst combineren met de behoeften van het dagelijks leven. Tiffany maakte allerlei voorwerpen voor in het interieur, maar vooral de Tiffany lampen zijn erg bekend geworden. Dit kwam mede doordat de gloeilamp net was uitgevonden door zijn goede vriend Edison. Vaak hadden de lampen van voet tot kap natuurlijke Art Nouveau vormen.

Art Nouveau

Aan het begin van de 20e eeuw werden in de Tiffany Studio’s in New York de meest prachtige lampen ontworpen in zeer verschillende motieven, zoals bloem- en dierendessins. Deze lampen pasten schitterend bij de sierlijke Art Nouveau stijl die tussen 1890 en 1910 haar bloeiperiode kende.  Bont gekleurd glas of juist meer natureltinten, koele tinten of juist warm: de verscheidenheid aan Tiffany lampen is groot. Niet alleen de glaskappen werden met zoveel aandacht vervaardigd: de lampvoeten waren eveneens kunstwerken op zich. Vaak hadden deze een vorm die harmonieerde met het ontwerp van de glaskap, zoals een tak met bladeren, een boomstam, een bloem of zelfs een gracieuze dame. Deze voeten zijn veelal in brons gegoten en hebben een prachtige organische vorm.

Nieuwe Tiffany

Bij Antiek Stijl Webwinkel heeft u keuze uit een ruime collectie Tiffany Art Nouveau lampen. Door de gracieuze, elegante en tegelijkertijd nostalgische stijl passen deze Tiffany lampen uitstekend in antieke interieurs en klassieke interieus. Kies uit de vele Tiffany tafellampen, Tiffany hanglampen, Tiffany wandlampen, Tiffany vloerlampe en Tiffany plafonnières verkrijgbaar. Kijk in de categorie Tiffany lampen voor de gehele Tiffany lampen collectie. Naast Tiffany verlichting zijn bij Antiek Stijl Webwinkel ook sprankelende Tiffany raampanelen verkrijgbaar. Kijk voor de raampanelen in deze categorie. Daarnaast vindt u in deze categorie de sublieme Tiffany Jugendstil spiegel. Onlangs is onze collectie uitgebreid met fantastische, unieke Tiffany ontwerpen. Raak betoverd door de glaskunst van Tiffany!

Bovenste rij: Tiffany Banker Libel, Poppy Tiffany Paneel, Tiffany Vloerlamp Fly Away

Middelste rij: Tiffany Wandlamp Tulip, Tiffany Tafellamp Exotic Maple, Tiffany Hanglamp Jade

Onderste rij: Plafonnière Tiffany Cleopatra, Mackintosh Tiffany Paneel, Tiffany Tafellamp Hangende Lelies

Tiffany Collage