Klassieke sieraden

8 januari 2016 16:46
Waar vindt u tegenwoordig nog mooie klassieke sieraden die met veel aandacht en oog voor detail vervaardigd zijn? Bij Antiek Stijl Webwinkel is de collectie sieraden in antieke stijl royaal en oogstrelend. Voor elke classy dame is hier een sieraad te vinden.

Stijlperiodes

Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn prachtige klassieke sieraden verkrijgbaar die vervaardigd zijn naar antieke ontwerpen, zoals medaillons, camees, strikken en symmetrische ornamenten. De sieraden zijn met de hand gemaakt aan de hand van originele mallen/ontwerpen of ge√Įnspireerd op modellen uit de 18e tot de 20e eeuw. Veelal zijn de juwelen te onderscheiden in diverse stijlen, zoals de Klassieke Oudheid, Classicisme, Barok, Rococo, de Biedermeier tijd, het Victoriaanse tijdperk en tot slot de Jugendstil stijl rond 1900. Bent u een liefhebber van klassieke sieraden die qua ontwerp bewezen hebben dat zij nooit uit mode zullen raken? Dan bent u bij Antiek Stijl Webwinkel aan het juiste adres. Binnen de collectie klassieke sieraden is er veel vari√ęteit, dus voor elk type vrouw is een sieraad te vinden. Bovendien: een klassieke set pareloorbellen of een parelketting mag natuurlijk in geen enkele sieradenbox ontbreken, zelfs niet in die van de moderne vrouw!

Historie

Sieraden worden van oudsher gedragen. Juwelen werden gedragen om het lichaam te versieren, als praktisch middel om kleding samen te houden, maar konden ook als statussymbolen dienen. Met name in de Klassieke Oudheid werden sieraden gedragen om rijkdom en macht te uiten. Symboliek in de vorm van trouwringen en medaillons is al eeuwen in trek. Welvarende mensen droegen sieraden van goud of zilver, veelal ingelegd met edelstenen, terwijl andere creatief waren met bijvoorbeeld glaskralen en keramiek. Zeer¬†kostbare¬†en gecompliceerde juwelen¬†werden voorheen (in vervlogen tijden) aangeraden om te dragen op¬†offici√ęle gelegenheden, bals/feesten en ontvangsten. Tevens impliceerde de rangen en standen een tal van regels voor het kiezen van¬†parels, diamanten,¬†edelstenen, goud en zilver. Tegenwoordig bepaalt men gelukkig zelf de keuze, de manier en het moment van dragen. Of u nu op zoek bent naar een klassiek sieraad voor alledag of voor een feestelijke gelegenheid: ¬†bij Antiek Stijl Webwinkel is voor elke wens een sieraad verkrijgbaar. Kijk rond in de categorie√ęn Armbanden, Broches, Colliers, Horloges, Manchetknopen, Oorbellen en Ringen.

Materialen

Bij Antieke Stijl Webwinkel zijn de antiek stijl sieraden veelal gemaakt van Sterling zilver of goldplated, maar ook bronzen sieraden zijn in de collectie te vinden. Een sieraad kan een antic look hebben verkregen. Dit betekent dat het zilver, goud of brons iets donkerder gemaakt, zodat het sieraad een natuurlijke, antieke look krijgt. De klassieke sieraden kunnen ingelegd zijn met pinkelende Swarovski kristallen, parels, emaille, of edelstenen zoals Onyx, Agaat, Amethyst en Smaragd. Natuurlijk bevat de collectie ook plain sieraden, juwelen zonder ingelegde materialen.

Inspiratie

Klassieke sieraden worden in en public met flair gedragen door koninginnen en prinsessen in binnen- en buitenland. Laat u inspireren door deze dames en neem rustig de tijd om uw eigen smaak en stijl te vinden in de collectie klassieke sieraden van Antiek Stijl Webwinkel. De prachtige Catherine Middleton, hertogin van Cambrigde (voorheen Kate Middleton), kiest vaak voor klassieke parelsieraden, Swarovski kristallen en fonkelende edelstenen. Deze prachtige dame schittert des te meer wanneer zijn publiekelijk verschijnt met pareloorbellen, veelal met druppelvormige parels. Natuurlijk is ook haar schitterende verlovingsring met de koningsblauwe saffier edelsteen onvergetelijk. Dichterbij huis is het onze eigen koningin Máxima die met veel passie steeds weer haar outfits weet te complementeren met de mooiste broches. Kijk ook eens op ons Pinterest bord Máxima’s sieraden en laat u inspireren.

Collage Klassieke Sieraden

1. Collier Subliem 2. Oorknopjes Catharina de Grote 3. Collier Vera 4. Broche Sweet Lily 5. Ring Princess 6. Collier Emaille Fabergé-ei