Sfeervol verlichten met kandelaren

23 januari 2013 10:56
Warmte, licht en sfeer: een kandelaar is zeer functioneel. Al eeuwenlang worden kandelaren gebruikt. Diende de kandelaar vroeger puur als praktisch hulpmiddel in het donker, tegenwoordig is de kandelaar een welkome decoratie in elk interieur.

Verschillende settings

Vooral in de winter gaan er heel wat kaarsen doorheen. Wanneer het vroeg donker wordt, is het heel verleidelijk om kaarsen aan te steken. Flakkerende lichtjes zorgen voor een warme en gezellige sfeer. In een setting met klassieke muziek op de achtergrond kan de sfeer ook sereen genoemd worden. En dineren bij kaarslicht is sinds de 18e eeuw een gewoonte geworden: destijds werden zilveren kandelabers vaak gebruikt tijdens de maaltijd. Een kandelaber is een kandelaar met meerdere armen. 

Diverse stijlen

Kandelaren zijn dus multi-inzetbaar. Ook qua stijl is er veel diversiteit te ontdekken. Antiek Stijl Webwinkel heeft verschillende soorten kandelaren in het assortiment: klassieke verchroomde kandelaren, bronzen kandelaren in Rococostijl, tinnen kandelaren, zwarte kandelaren in Barokstijl en zelfs een uit massief hout gesneden kandelaar in goud gepatineerd. Decoratieve krullen en gestileerde vormen maken elke kandelaar tot een stijlvol woonaccessoire.

Cadeau

Verlicht de donkere, koude dagen met de prachtige antieke kandelaren van Antiek Stijl Webwinkel. Of geef een kandelaar cadeau aan een geliefd persoon. Een romantisch cadeau voor Valentijnsdag op 14 februari. Kijk bij de categorie Kandelaren onder Cadeau en Decoratie voor alle kandelaren van Antiek Stijl Webwinkel.