Tiffany in antiek stijl

11 mei 2015 9:51
Tiffany lampen passen uitermate goed in een antiek of klassiek interieur. Zowel originele, antieke Tiffany lampen als reproducties en in Tiffany techniek uitgevoerde modellen geven een antiek stijl interieur extra grandeur en sfeer.

Louis Comfort Tiffany

De naam Tiffany refereert aan¬†Louis Comfort Tiffany¬†(1848-1933). Tiffany was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij werd ge√Įnspireerd door de glasvensters van de kathedraal van Chartres en besloot zelf met gekleurd glas te experimenteren in de vorm van toegepaste kunst. Dit deed hij door stukjes glas in koperfolie te wikkelen en vervolgens te solderen. De Tiffany lamp was geboren. Tiffany‚Äôs doel was om kunst te combineren met de behoeften van het dagelijks leven.

Antiek stijl

Tiffany lampen met een bronzen armatuur passen zeer mooi in een antiek stijl interieur. Bij Antiek Stijl Webwinkel is de collectie Tiffany lampen in antiek stijl te vinden in de categorie Tiffany lampen. Ook de klassieke Tiffany ‚Äėbiljarttafellamp‚Äô, uitermate geschikt voor boven de eettafel, ontbreekt niet in de collectie. De hanglampen met krullende, bronzen armaturen hebben een prachtige antieke uitstraling. Ook de plafonni√®res met gedecoreerde bronzen rand zijn ware sieraden voor het plafond. Kortom: antiek en Tiffany gaan moeiteloos samen.

Tiffany Hanglamp Web      Tiffany Plafondkoepel Rode Robijn

Motieven

De flora en de fauna keren vaak terug in Tiffany verlichting. Bloemen in allerlei kleuren en lampen in de vorm van een dier of boom. Ook zijn er Tiffany lampen met mathematische invloeden. Of het nu gaat om een Tiffany hanglamp, Tiffany tafellamp, Tiffany wandlamp, Tiffany plafonnière, Tiffany vloerlamp of Tiffany sfeerlamp: elke lamp heeft een uitgesproken ontwerp.  Met een Tiffany lamp heeft u zeker iets bijzonders in huis.

Tiffany Banker Libel      Tiffany Biljartlamp Fairy