Zoals het klokje thuis tikt...

26 januari 2015 13:45
De zoektocht naar een goed werkende antieke klok kan soms een heel karwei zijn. Wie het zichzelf gemakkelijk wil maken en toch wil genieten van de uitstraling van antiek kan bij Antiek Stijl Webwinkel kiezen uit een royale collectie nostalgische klokken.

Historie

Tot aan de 19e eeuw behoorden klokken tot de meest geraffineerde technische instrumenten ter wereld. De behuizing (hoe de klok er uit zag) was uiteraard aan de mode onderhevig. Rond 1280 verschenen in Europa de eerste mechanische, door gewichten aangedreven klokken. Deze grote klokken waren alleen in kerken en kloosters te zien. Eind 14e eeuw werden klokken voor huishoudelijk gebruik vervaardigd. Uiteindelijk leidde dit tot de ontwikkeling van draagbare klokken en horloges.

Mantel- en tafelklokken

Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn diverse modellen klokken verkrijgbaar. De mantelklok is een klassiek model en deze is dan ook in vele variaties in de webwinkel te vinden. Een mantelklok past, zoals de naam al doet vermoeden, zeer mooi op een schouw. Er zijn Barokke mantelklokken, Rococo mantelklokken, Tiffany mantelklokken en klassieke mantelklokken. Zeer sfeerbepalend is het in goud gepatineerde mantelklokje met engeltjes.  Deze in Rococo stijl vervaardigde klok is een waar kunstwerkje. In deze serie zijn nog twee modellen verkrijgbaar: ‘De tijd staat even stil’ en het Klokkenstel met kandelaren. Erg leuk zijn de ‘zakhorloges’ die eveneens zijn gemaakt om neer te zetten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Empire klok in Engelse stijl, Watch en het Groot Zakhorloge. Elegante tafelklokjes zijn Vintage Boudoir, Napoleon en Gouden Tijden.

Wandklokken

Een klassieke wandklok of antieke wandklok is een sieraad voor aan de muur. Er zijn wandklokken verkrijgbaar in diverse formaten, zoals de kleinere wandklok Gallery en de royale wandklok Galerie. Zeer imposant is ook de wandklok Grande. Prachtig voor in ruime interieurs, kantoren of horecagelegenheden met een nostalgische twist. Stijlvol is de houten wandklok Imperial. Wandklok Vienna heeft een moderne uitstraling, maar met een knipoog naar nostalgie. Kortom: vele klokken in antieke of klassieke stijl zijn te vinden in de Antiek Stijl Webwinkel. Kijk in de categorie Nostalgische Klokken voor de hele collectie.

Wandklok Zonnekoning Alarmklok Napoleon