Ringmaat bepalen

15 december 2014 9:41
Een ring online kopen is makkelijk en snel, maar soms ook lastig, want: welke maat moet ik bestellen? Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn ringen in verschillende maten verkrijgbaar. Daarom is het handig om vooraf uw ringmaat te bepalen.

Ringmaten

In de sieradencollectie van Antiek Stijl Webwinkel is een keuze te maken uit een prachtige collectie ringen. Van Sterling zilver, met edelstenen of Swarovski kristallen: de keuze is divers. Heeft u eenmaal een mooie ring uitgezocht, dan komt het bepalen van de ringmaat aan de orde. De meeste ringen zijn veelal verkrijgbaar in 3 maten: S, M en L, respectievelijk 16 mm, 17 mm en 18 mm. Diverse ringen zijn ook verkrijgbaar in ringmaat 19 mm. Ook halve maten kunnen voorkomen. Bij elk ring staan onder het tabblad Afmetingen de verkrijgbare ringmaten vermeld. De ringmaat in mm is omtrek van de ring aan de binnenzijde gemeten.

Maattabel

Om nu uw ringmaat te bepalen staat hieronder een maattabel die u als hulpmiddel kunt gebruiken. Onderstaande afbeelding kunt opslaan op uw computer en vervolgens op A4-formaat uitprinten. Het meetlint kunt u uitknippen en om uw vinger wikkelen. Let erop dat de werkelijke afmetingen kloppen met de afmetingen die op het papier vermeld staan. Vervolgens leest u uw ringmaat af en kijkt u naar het corresponderende nummer in de tabel. Bij de verschillende maten staat de bijbehorende omtrek in mm vermeld. Met deze informatie kunt u de gewenste ring in de juiste maat bestellen. Mocht deze toch niet passend zijn, dan is het na overleg mogelijk de ring te ruilen. Lukt het niet om onderstaande afbeelding in het juiste formaat uit te printen? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij sturen de maattabel dan per mail naar u toe.

Ringmaat bepalen