Nostalgisch glas

8 september 2014 16:26
Een klassiek of antiek interieur is pas compleet met elementen van nostalgisch glas. Denk aan klassieke lampen van glas, antieke glazen schalen of kunstzinnige glazen sculpturen. Nostalgisch glas is bij Antiek Stijl Webwinkel verkrijgbaar in vele soorten.

Lampen

Nostalgische lampen zijn er onder meer in ge√ętst glas en gemarmerd glas. Deze glasuitvoeringen zorgen voor een nostalgische sfeer in huis. Ge√ętst glas is zeer sfeerbepalend in antieke interieurs. Door de bewerking ontstaan zeer fraaie, symmetrische en sierlijke motieven. Gemarmerd glas is tijdloos en zorgt voor een warme, klassieke sfeer in huis. De mondgeblazen lampen van Antiek Stijl Webwinkel zorgen voor een authentieke uitstraling. ¬†Een andere, authentieke en bijzondere glastechniek is Tiffany. Aan de hand van het ontwerp, worden - met behulp¬† van patronen - de stukjes¬†gekleurdglas¬†uitgesneden en met de hand aan elkaar¬† gesoldeerd. Elke Tiffany lamp is dus¬†uniek! Een Tiffany lamp is een tijdloze¬†klassieker. Vaak zijn de¬†lampenvoeten gevormd naar¬†Art Nouveau motieven¬†en onderwerpen, zoals bladeren en bomen. Tot slot zijn er nog de schitterende kroonluchters met kristal glas. Ook plafonni√®re Flora is prachtig gedecoreerd met bloemblaadjes van kristal glas.

Hanglamp Elegance met ge√ętst glas¬†¬†Bureaulamp Boog 6 met gemarmerd glas

Woonaccessoires

Naast nostalgische lampen van glas is er bij Antiek Stijl Webwinkel ook ruime keuze uit prachtige woonaccessoires van glas. Het glas is veelal op klassieke wijze bewerkt, zoals bij schaal Marie Louise. Het geslepen glas van deze schaal zorgt voor een sierlijke uitstraling. In de categorie Vazen / Schalen zijn diverse glazen vazen te vinden die uitstekend passen in een antieke inrichting. Beschilderd glas is eveneens zeer bijzonder. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vaas De Vierjaargetijden 1900 met romantische schilderingen van Art Nouveau kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939). Glazen windlichtjes zijn te vinden in de categorie Kandelaren. Bijzonder is de kandelaar Paarlemoer. Deze is vervaardigd van iriserend glas, waardoor een prachtige parelmoerglans ontstaat. In de categorie Antieke spiegels is een zee van glas te bewonderen. De mooist gevormde spiegels, perfect voor klassieke interieurs. Zeer elegant zijn ook de glazen tafelklokken van kristalhelder glas met daarop de afbeelding van een Klimt kunstwerk of Mucha kunstwerk. Deze en Tiffany klokken zijn te vinden in de categorie Nostalgische klokken.

Glazen Vaas De Vier Jaargetijden  Tiffany Klok Lotus

Sieraden

Kijk eens in de categorie Sieraden voor een royale collectie sieraden met een antieke en klassieke uitstraling. Vele sieraden zijn versierd met Swarovski kristallen, gemaakt van glas. Facet geslepen Swarovski kristallen laten sieraden stralen. Het fonkelende effect door het geslepen glas is steeds weer een feest om te zien. Daarnaast zijn er diverse in glas geslepen camees verkrijgbaar: het ultieme antiek stijl sieraad.

Collier Kamée Gemme  Broche Kamée Gemme