Zo trots als een pauw

17 maart 2014 15:18
De pauw is misschien wel het meest gracieuze dier ter wereld. Vol trots pronkt hij met zijn schitterende verenkleed in de hoop er vrouwtjes mee te bekoren. In ieder geval is het deze oudst bekende siervogel gelukt om met zijn prachtige kleuren en patroon kunstenaars te verleiden zijn uiterlijk te vereeuwigen in de mooiste en kunstzinnige producten.

Jugendstil

De pauw is de oudst bekende siervogel: hij werd ruim 4000 jaar geleden ontdekt in Mesopotamië. Toen werden pauwen al in parken en tuinen gehouden vanwege hun uitzonderlijke schoonheid. Vandaag de dag is de pauw nog steeds geliefd als parkdier. Rond 1900 werd het motief van de pauwenveer met name geliefd bij Jugendstil kunstenaars. De mysterieuze kleurencombinatie van groen, blauw, paars en bruin en de bijzondere vorm van het patroon sprak hen zeer aan. Dat vele vlindersoorten pauwenogen op hun vleugels hebben droeg nog meer bij aan de bewondering voor deze vogel.

Collectie

Voor Antiek Stijl Webwinkel vormt de prachtige pauw een inspiratiebron voor de collectie. Dit is onder meer te zien in de verlichting, zoals de Tiffany tafellamp Pauw en Peacock, beiden in de vorm van een pauw. Ook is er een Tiffany wandlamp en een Tiffany tafellamp met een pauwenogen motief. Behaaglijke kussens met pauwenmotieven ontbreken zeker niet in de collectie. Kijk eens naar kussen Magnolia Klein, Magnolia, Grey Peacock en Pauwen Pluim. Sculpturen en schalen met pauwpatronen vormen een sierlijke decoratie in het interieur, zoals sculptuur Lady Peacock, schaal Purple Peacock, Art Nouveau schaal Peacock, schaal Witte Pauw en tafellampje/sculptuur Ballet.

Geschenken

Pauwenmotieven vormen een onweerstaanbaar cadeau. Trakteer uw geliefde of uzelf op een fraaie broche in de vorm van een pauw of stuur eens een kaart met Pauwenschilderingen uit het Vredespaleis naar een vriend of familielid. Voor de liefhebbers van de pauw is Antiek Stijl Webwinkel hét online winkeladres.