14 februari: Valentijnsdag

4 februari 2014 9:52
Versier en verleid uw (toekomstige) geliefde met een cadeau van Antiek Stijl Webwinkel, hét online adres voor romantische cadeaus. Gemakkelijk en veilig online een Valentijnscadeau bestellen: de Egyptenaren en Oude Grieken hadden deze luxe bepaald niet en daarom maakten zij liefdesgedichten om hun liefde te verklaren.

Liefdesbrieven en liefdesgedichten

Middels hiërogliefen uitten de Egyptenaren hun liefdesgevoelens voor een bepaald persoon. Deze liefdesgedichten werden op vazen en papyrusrollen gevonden en stammen uit circa 1300 voor Christus. Vaak gingen de gedichten over verliefdheid en de verwarrende en vrolijke gevoelens die dit met zich meebrengt. In de Griekse mythologie staan de verhalen niet zelden in het teken van de liefde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Grieken een God en Godin van de Liefde hebben: Eros en Aphrodite. 

Versieren

Wie aan Valentijn denkt, denkt aan het versieren en verleiden van die ene speciale persoon. Met een lief gebaar, een kaart, een brief, een uitje of een lief cadeau. Sommige mensen beheren de kunst van het versieren meer dan anderen. Beroemde versierders uit de geschiedenis zijn Giacomo Casanova en het personage Don Juan. Dankzij zijn uitgebreide memoires over zijn vele liefdesavonturen is de naam Casanova synoniem geworden voor vrouwenversierder. Ook met de term don juan wordt een charmeur of vrouwenversierder bedoeld. Een beroemde verleidster is Cleopatra. Zij bezat een grote aantrekkingskracht. Het lukte haar twee van de machtigste mannen uit haar tijd (Julius Caeser en Marcus Antonius) aan zich te binden. 

Anno 2014

Vandaag de dag is er ruime keuze uit Valentijnscadeaus om uw geliefde mee te verrassen. Een zorgvuldig uitgekozen sieraad behoort nog altijd tot de meest gewilde cadeaus voor Valentijn. Antiek Stijl Webwinkel heeft klassieke juwelen in de collectie die stuk voor stuk oogstrelend zijn. Colliers, ringen, oorbellen, broches, armbanden en voor de heer stijlvolle manchetknopen. Kijk eens in de categorie Sieraden voor de hele collectie. Of geef een fraaie sculptuur cadeau. Een sculptuur dat symbool staat voor de liefde, zoals 'De Kus' van Rodin of de Twee Zwanen in brons. Kijk voor alle cadeaus in de categorie Cadeau/Decoratie of in de categorie Valentijn