Bronzen lampen

20 januari 2014 13:56
Bronzen lampen passen zeer goed in antieke en klassieke interieurs. De warme uitstraling van brons geeft een weldadig gevoel. Een bronzen lamp oogt authentiek en soms nostalgisch. Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn uiteenlopende modellen verkrijgbaar in een bronzen tint, licht of donker. Van hanglamp tot tafellamp.

Messing of brons?

Vele lampen bij Antiek Stijl Webwinkel zijn te kiezen met een armatuur in nikkel, mat nikkel, messing of brons. Niet zelden vinden mensen de termen messing en brons verwarrend. Dat is niet zo vreemd, want veelal is ook een bronzen armatuur vervaardigd van messing. Het verschil zit echter vaak in de afwerking van het armatuur. Een messing armatuur heeft een goudgele kleur. Een verbronst armatuur is vervaardigd van messing, en heeft een brons patin gekregen. Hierdoor ontstaat een warme, diepbruine tint. De verschillende termen slaan dus op de uitstraling van de armaturen.Ā Sommige lampen zijn van massief gegoten brons. De modellen zijn echte kwaliteitsproducten; ambachtelijk en imposant!

Bronzen modellen

Vrijwel alle lampen met een samenstelmenu zijn verkrijgbaar met bronzen armatuur, maar er zijn ook diverse 'vaste' lampen in fraaie bronstinten. Bronzen buitenlampen, bronzen hanglampen, bronzen tafellampen, bronzen wandlampen, bronzen kroonluchters en bronzen plafonniĆØres. Enkele voorbeelden van bronzen hanglampen zijn hanglamp Aki, hanglamp Zeshoek, hanglamp Pedrera en kroonluchter Albaster. Wandlamp/plafonniere Bronzen Bloem en plafondlamp Delightful zijn beide gracieuze lampen met een intense bronskleur. Ook twee imposante lampen zijn de hanglamp Cupdio en de Lichtskroon met geslepen glas. Kijk rond in de diverse categorieĆ«n in de categorie Verlichting voor de mooiste bronzen lampen. Bestel veilig en gemakkelijk online bij Antiek Stijl Webwinkel.