Antieke kroonluchters

16 september 2013 9:49
Kroonjuweel, blikvanger ├ęn bron van fonkelend licht: de antieke kroonluchter. Het klassieke model, de lampjes in kaarsvorm, het sfeervolle licht, de sierlijke kralen en de heldere kristallen pegels maken de kroonluchter tot een must in klassieke interieurs. Van kristal, in brons of messing gepatineerd, bekleed met fluweel, met bladeren of krullen: Antiek Stijl Webwinkel heeft een brede collectie kroonluchters.

Klassieke kroonluchters

Hoewel meestal wordt gesproken van een kroonluchter, wordt met kandelaber, kroonlamp, lichtkroon, kaarsenkroon, luchter of luster dezelfde lamp bedoeld. De klassieke kroonluchter bestaat uit een armatuur met meerdere armen die rijkelijk versierd zijn met glazen kralen en kristallen pegels. Doordat het licht op deze glazen ornamenten valt, ontstaat er letterlijk een schitterend effect. Het is dan ook niet vreemd dat kroonluchters bij de adel al vanaf de 15e eeuw snel populair werden. Wie een paleis binnenstapt, zal ongetwijfeld kroonluchters zien pronken. De een nog majestueuzer dan de ander.

Historisch interieur

Vanwege de omvang en de vele lichtbronnen was de kroonluchter de ideale lamp voor kastelen, landhuizen, paleizen, kerken en  historische huizen met hoge plafonds. Voordat in 1879 elektriciteit en daarmee de gloeilamp werd geïntroduceerd, werden de luchters voorzien van kaarsen. Tegenwoordig zijn kroonluchters verkrijgbaar in diverse soorten en maten, zodat elke woning voorzien kan worden van schitterende kroonluchters. Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn klassieke, antieke kroonluchters verkrijgbaar die passen in een historisch of klassiek interieur.

Verschillende modellen

Afhankelijk van het model kan er gekozen worden uit armaturen in brons, messing, mat nikkel, glanzend nikkel, met kristallen pegels, bloemvormen, geslepen glaskappen of fluwelen bekleding, imposant en weelderig of zuiver en rustiek. In elke interieur stijl is een passende antieke kroonluchter verkrijgbaar. Winkel online bij Antiek Stijl Webwinkel voor een Boheemse kroonluchter, Vlaamse bol- of balkroonluchter, Franse kroonluchter, Louis Seize kroonluchter, klassieke kroonluchter, kristallen kroonluchter, antieke kroonluchter, rustieke kroonluchter of landelijke kroonluchter.

Kijk bij Kroonluchters onder Verlichting.