Barok, Baroque, Barock!

3 september 2013 13:55
Weelderige krullen, volumineus, bladgoud, imposante meubels, pracht en praal, dramatiek: kenmerken van de barok stijlperiode. De barok kwam tot leven in Europa in de 17e eeuw. Een historische stijl die nog steeds volop gewaardeerd wordt bij liefhebbers van antiek en klassiek wonen.

Barokstijl

De barokstijl is een extravagante en sterk versierde stijl, terug te zien in vele woonaccessoires en meubels bij Antiek Stijl Webwinkel. Daarnaast is het overvloedig gebruik van engeltjes en opvallende stijlornamenten kenmerkend voor de barok, wat ook wel geschreven wordt als baroque en barock. De term barok wordt wel eens verward met de term rococo. Dit is niet zo gek, want de laatbarok wordt rococo genoemd. Het leuke van barok is dat het niet alleen past in een klassiek of antiek interieur, maar in een wat strakker en modern interieur. Zo valt een barok accessoire of meubel direct op. Barok staat garant voor een chique en weldadige uitstraling. 

Barok behang

Bij Antiek Stijl Webwinkel zijn er verschillende soorten behang verkrijgbaar in barokstijl. Chic behang in prachtige kleuren, rijkelijk gedecoreerd. Rood, goud, lichtblauw, oranje, bruin, donkergroen en crème voeren de boventoon. Smaakvol behang dat elke ruime omtovert in een paleisje. Kijk eens bij behang St. Germain, Buccini, Mumford, Regency, Taddington en Medici Pearl

Barok woonaccessoires

Barok spiegels, barok sierkussens, barok verlichting, barok fotolijsten, barok kandelaren, barok meubelen, barok tafelartikelen, barok sieraden: bij Antiek Stijl Webwinkel is de keuze zeer groot. Kijk eens in de verschillende categorieën en zie hoe een interieur ingericht kan worden met barok accessoires en decoraties. Barok heeft een feestelijke uitstraling. Erg leuk om iemand een barok cadeautje te geven. Antiek Stijl Webwinkel is het juiste adres. 

Kijk naar de kenmerken van barok om barok artikelen te herkennen: grote bloemornamenten, zwierige krullen, goud, zilver, engelen, weelderig en volumineus. 

Benieuwd naar barokmotieven, bijvoorbeeld voor hobby of werk? Kijk dan eens naar het boek Baroque Designs en verwonder u over prachtige motieven.