Klaprozen

21 juni 2023 9:00
Klaprozen zie je tegenwoordig vaak in bermen staan. Ook prijken de prachtige oranje/rode bloemen in veel natuurlijke velden en graslanden. Wilde bloemen die hun eigen plaatsje kiezen. De bloemen fleuren ons op! We verkrijgen een zomers gevoel en een vrijheidsgevoel. De klaproos met de tere blaadjes die elkaar overlappen, wordt ook wel Oosterse papaver genoemd. Begrijpelijk, want de bloem is fragiel en mysterieus om te zien.

Klaprozen zijn veelzijdige, schitterende planten met vele variëteiten die wel 120 centimeter hoog kunnen worden. Het zijn doorgaans zijn sterke planten die niet veeleisend zijn. En heb je eenmaal bloeiende klaprozen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer dan genoeg zaden om elk jaar weer nieuwe klaproos zaden te zaaien.

Een klaproos inspireert kunstenaars tot het maken van de mooiste creaties. AntiekStijlwebwinkel verkoopt graag deze mooie kunstwerken. Zo zijn er ringen in Sterling zilver. Veel van onze klanten dragen inmiddels een klaproosje om de vinger. Verder zijn wij super trots op het mooie Tiffany glas van Coloured by Art©: artistieke lampen en raampanelen die het interieur zeer eigenzinnig maken! Klaprozen als hanglamp, een klaproos als tafellamp, klaprozenlampen aan de wand, een roos als plafonnière........ Fantastisch om te zien!

Mooi om te weten: Klaprozen of papavers worden sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog gebruikt als symbool van herdenking om gesneuvelde soldaten te eren. Hoe geliefd en belangrijk kan een klaproos zijn! Een lievelingsbloem van veel mensen.

Keramieken Klaprozen - set van 3