Vakantiehuis inrichten

19 augustus 2013 9:08
Buitenplaats, relaxplek, toevluchtsoord, paradijsje op aarde, (zomer)verblijf: een vakantiehuis is een plek om te ontspannen en het haastige dagelijks leven te ontvluchten. Een plek die warm en sfeervol ingericht is. Decoreer het vakantiehuis met meubilair en woonaccessoires van Antiek Stijl Webwinkel en creëer zo een weldadige vakantiewoning waar het bovenal genieten is en waar men koning te rijk is.

Korte geschiedenis

Aardig om te weten is dat buitenverblijven vanaf eind 16e eeuw in trek werden bij rijke stedelingen die investeerden in een landhuis, zomerverblijf of hofstede. De reden hiervoor was dat men ’s zomers de stank, de pest en de drukte in de stad wilde vermijden. Aanvankelijk waren deze verblijven een deel van een boerderij, die door de stedeling werd verpacht, maar door de welvaart in het midden van 17e eeuw werd steeds vaker een apart buitenhuis gebouwd. Eind 17e eeuw werden de buitenverblijven steeds luxer met barokke, sierlijke tuinen rondom een herenhuis.

Meubelen

Net als vroeger worden vakantiehuizen vaak gekozen vanwege het aantrekkelijke landschap waarin het ligt. Door de ramen is veel groen te zien, ’s ochtends is er misschien wel kans dat men reeën ziet en overdag kan men ontspannen in de bloemrijke tuin. Meubilair is essentieel in elke woning, dus uiteraard ook in het vakantiehuis. Prettige, klassieke stoelen en romantische bijzettafeltjes geven de vakantiewoning een authentieke en warme uitstraling. Kijk in de categorie Meubelen voor zitmeubilair, bijzettafels en diverse kleinmeubelen in antiek stijl.

Woonaccessoires

Het leukste gedeelte is het aankleden van het vakantiehuisje. Comfortabele kussens mogen niet ontbreken. Zowel binnen als buiten bij het tuinmeubilair zijn sierkussens een must. Natuurlijke onderwerpen, barokke motieven of weelderige bloemenprints: kies uit de gevarieerde collectie klassieke sierkussens. Een opvallend historisch behang geeft een vakantiehuis een warm en huiselijk gevoel. Decoreer met een sculptuur, spiegel, vazen/schalen, fotolijsten en kandelaren om het thuisgevoel compleet te maken. Vergeet ook de verlichting niet. Een romantische kroonluchter en een sfeervolle buitenlamp zorgen elke keer weer voor een warm welkom. Geniet van het vakantiehuis in klassieke stijl.