Alfons Mucha: Meester van de Art Nouveau

20 mei 2022 14:00
Op en top Art Nouveau. Dat is waar het werk van Mucha voor staat. Na zijn doorbraak in Parijs was zijn werk zo populair dat de door hem ontworpen affiches van de straten werden geroofd. Tegenwoordig is Mucha niet alleen in Parijs, maar over de hele wereld beroemd.

Alfons Mucha: Meester van de Art Nouveau

De beroemde schilder Mucha (1860-1939) kwam van oorsprong uit Tsjechië. Maar het broeinest van de ‘belle époque’ bevond zich in de 19de eeuw in Parijs. Het is een gouden tijdperk op het gebied van de kunst. Art Nouveau is onlosmakelijk verbonden met deze periode.

Doorbraak in Parijs

In zijn tijd kende hij al grote bekendheid. Dit in tegenstelling tot kunstenaars die pas na hun dood beroemd werden. Met zijn affiche voor het toneelstuk Gismonde bereikte hij zijn grote doorbraak. Sarah Bernhardt, dé ster van het Parijse theater, vertolkte de hoofdrol.

Bron van inspiratie

Vrouwen met lange, weelderige lokken zijn typerend voor Mucha’s werk. Deze flamboyante stijl kwam veel terug in reclame en publiciteitsposters. De sierlijke lijnen en prachtig gestileerde motieven lenen zich uitstekend voor toepassing op allerlei objecten.

Sieraden naar idee van Mucha zijn zeer romantisch. Ideaal om een geliefde cadeau te doen! Glazen windlichtjes zorgen in ieder huis voor een gezellige sfeer. Helemaal als ze vergezeld gaan met kaarslicht. Alle elementen die typerend zijn voor het werk van Mucha zijn aanwezig in Kussen De Brunette van Mucha. Een vrouw met lange, weelderige lokken en sierlijke, ornamentele lijnen in natuurlijk, warme kleuren. Geweven in een schitterende kwaliteit.

    

Meer verbluffend mooie artikelen, zoals prachtige wandkleden, vindt u in onze speciale Mucha categorie.