Pimpelpaars met een goud randje

22 april 2022 12:00
Paars is van oudsher de traditionele koningskleur. Paars geverfde stof was in de Romeinse tijd tien tot twintig keer zo duur als een hoeveelheid goud van hetzelfde gewicht. Vandaar dat het dragen van paarse kleding uitsluitend was voorbehouden aan hogere standen.

Tyrisch purper

De paarse kleur werd gewonnen uit de purperslak, die hierdoor vrijwel uitgestorven is. Voor het verkrijgen van één pond verfmassa moesten zo’n 30.000 purperslakken opgedoken worden. Goed voor slechts vier gram zuivere kleurstof. Vandaar dat de kleurstof purper ongelofelijk kostbaar was.

Keizerlijk paars

Julius Caesar was de eerste die zich als teken van zijn gezag in een volledig purperen toga hulde. Een eeuw later bepaalde keizer Nero op straffe des doods dat enkel de keizer, senatoren en priester de Tyrische kleur mochten dragen. Nog altijd is paars een kleur die rijkdom uitstraalt. Ook wordt de kleur gezien als symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit.

Kleurrijk assortiment

Sieraden met zoetwaterparels in paarse lustertinten, een unieke Tiffany tafellamp met verlichte voet en fleurige kussens om uw interieur een warme uitstraling te geven in diverse dessins. De kleur paars is in de volle breedte van de collectie op Antiek Stijl Webwinkel terug te vinden.