• VALENTIJN!💓Zie onze 20ties categorie voor unieke cadeautjes rond de 20 euro 🥰

Een GOBELIN bevestigen aan de muur

12 januari 2022 16:30
Tijd voor een GOBELIN! Een wandtapijt aan de muur straalt warmte en klasse uit. Niet alleen de plek waar het wandtapijt wordt opgehangen is belangrijk; ook de manier waarop het kunstwerk aan de muur wordt bevestigd is van belang. Welke manieren zijn er om een wandkleed op te hangen?

Voorbereiding

De aanschaf van een wandkleed is natuurlijk de allereerste stap. Kijk eens in de collectie Wandkleden en zie dat bij Antiekstijlwebwinkel schitterende GOBELINS verkrijgbaar zijn. Is de keuze gemaakt, dan is het tijd om een mooie plek te kiezen en het wandkleed op te hangen. Voor het ophangen kan het nodig zijn om het wandtapijt te strijken. Dit kan men het beste doen aan de achterzijde en met veel stoom. Aan de voorzijde strijken is ook mogelijk, maar leg dan een stuk (vochtig)katoen of linnen op het wandtapijt ter bescherming. De temperatuur van het strijkijzer hoeft niet op maximum te staan.

Gordijnroede

De wandtapijten van Antiekstijlwebwinkel zijn volledig gevoerd en hebben een tunnel aan de achterzijde. Een gordijnroede is een gemakkelijke manier om uw nieuwe kunstwerk op te hangen. Roedes zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, afmetingen en kleuren. Er kan gekozen worden voor een strakke, eenvoudige roede die het wandkleed subtiel draagt of een meer opvallende roede met decoratieve uiteinden. Gordijnroeden zijn overal verkrijgbaar. Of wees zelf creatief en gebruik een bamboe stok als roede!

Platte lat

Het ophangen van een wandtapijt met behulp van een platte lat is een zeer effectieve methode. U hoeft enkel een lat in hout of aluminium te laten maken die in de tunnel aan de achterzijde geschoven kan worden. Zorg er voor dat de breedte van die lat iets kleiner is dan de breedte van het wandtapijt. Maak links en rechts van de lat een gaatje. U kunt nu twee haken aan de muur bevestigen waarover die lat, met het wandtapijt, wordt opgehangen. Ook is het mogelijk om de haken weg te laten en de lat met het wandtapijt direct op de muur te bevestigen. Bij deze methode hangt het wandtapijt zeer dicht tegen de muur.

Velcro®

Een andere methode is het gebruik van zelfklevende Velcro klittenband. De ene zijde kan, indien de ondergrond dit toelaat, rechtstreeks op de muur gekleefd worden. Men kan de Velcro ook op een lat kleven en deze vervolgens aan de muur vastschroeven. Op de achterzijde van het wandtapijt wordt de andere kant van de Velcro gekleefd. Gebruik een redelijk brede Velcro strip om een goede hechting te garanderen. Deze methode is uiterst geschikt voor gebogen muren, zoals een traphal.