Klassieke buitenverlichting

25 juni 2013 12:30
Het voorjaar is het ideale moment voor het aanschaffen van buitenverlichting. Bij het maken van een buitenverlichtingsplan dient men rekening te houden met de stijl van het huis. Bij een historisch huis of monumentaal pand is het daarom van belang bijpassende verlichting te kiezen. Antiek Stijl Webwinkel heeft een mooie collectie klassieke buitenlampen die passen bij historische panden en klassieke woonhuizen.

Buitenleven

In het voorjaar kan er heerlijk buiten gedineerd worden, bijvoorbeeld in de tuin, op het balkon of op de veranda. Om zo lang mogelijk buiten van de aangename temperatuur te kunnen genieten, is het prettig om de buitenplaats te voorzien van sfeervolle en praktische buitenverlichting. Dit kan door middel van een wandlamp, hanglamp of sokkel. Een sfeervolle hanglamp kan bijvoorbeeld aan het plafond van de veranda bevestigd worden. Of aan hetplafond van een overdekt terras. Zo kan men optimaal genieten van het buitenleven.

Veiligheid

Klassieke buitenlampen zorgen niet alleen voor sfeervolle verlichting rondom het huis, maar ook voor veiligheid. Zo kunnen buitenlampen de oprit verlichten en het pad naar de deur en garage markeren. Dit is vooral in het najaar van belang. Dit kan bijvoorbeeld door middel van sokkels langs het pad. Een wandlamp bij de voordeur zorgt ervoor dat visite de entree goed kan vinden. Ook zijn er lampen met sensor. Deze zijn niet alleen energiezuinig, maar schrikken ook ongewenste gasten af. Kortom: buitenverlichting is in elke seizoen praktisch en noodzakelijk.

Stijlen

Er zijn nostalgische buitenlampen, rustieke buitenlampen, lantaarns, tijdloze en klassieke buitenlampen in verschillende kleuren verkrijgbaar. De armaturen zijn uitgevoerd in onder andere RVS, brons, chroom en aluminium in zwartgoud gepatineerd of in een rustieke uitvoering in bruin/goud en groen/goud. Dit laatste zorgt voor antieke uitstraling, ook wel antic look genoemd. Bij verschillende lampen zijn meerdere variaties mogelijk. Er is keuze uit verschillende armatuurmaterialen en verschillende kleuren en soorten glaskappen. Stel op deze manier eenvoudig zelf een buitenlamp samen. In elke smaak is een passende, klassieke buitenlamp verkrijgbaar.

Kijk voor de hele collectie klassieke buitenverlichting in de categorie Buitenlampen onder de categorie Verlichting.