Indian Summer

26 september 2020 14:00
De herfst is een prachtig seizoen! Geen overdreven hoge temperaturen, maar een aangename najaarszon die speelt met prachtige tinten in geel, bruin tot oranje en rood. Regenbuien en stormen horen er ook bij. Buiten is het eerder donker, dus ga lekker met een plaid op de bank zitten. En creëer sfeer met Tiffany lampen. Deze "glas-in-lood" lampen Coloured by Art© zijn als een sieraad. Sta versteld van de warme kleurschakeringen in het glas! En er zijn ook fantastische raamdecoraties....

Oranje! De kleur ontstaat als de kleuren geel en rood worden gemengd. Diverse kleurschakeringen kunnen zo ontstaan, warme kleuren. Oranje doet ons denken aan het Nederlandse koningshuis, het Nederlandse elftal, Indian Summer, maar ook aan de jaren zeventig. In deze periode ontstond internationaal een interieur stijl: Warme kleuren in oranje waren geliefd, vaak in combinatie met geel en bruin. Ook bonte kleuren zoals paars en hard groen werden veelvuldig in geometrische patronen en bloemenprints toegepast. Het toenmalige behang maakte een onvergetelijke indruk. Donkere meubels, plantenhangers van macramé, rotan stoelen en heel veel planten maakten het interieur heerlijk leefbaar en prettig. Al deze ingrediënten zijn momenteel weer erg hip en trendy! En ja, de fifties, sixties en seventies stijlen zijn zeker gestoeld op de Art Deco stijl. De Art Deco kunststijl is de grondlegger van de nieuwe moderne kunst. Zonder Art Deco geen modernisme.

Tiffany Tafellamp Pyramide

 

Licht en kleur
Tiffany is een techniek waarbij glas volgens een patroon in stukjes wordt gesneden, vervolgens worden de glasvormen omwikkeld met koperfolie en aan elkaar gesoldeerd. De stukken glas die hiervoor worden gebruikt zijn op zich zelf al uniek. Zowel de textuur van de glasstukken als de kleuren kunnen uiteenlopend zijn. Extra bijzonder wordt het als er een lichtbron wordt toegevoegd. Tiffany lampen zijn ambachtelijk met de hand vervaardigd. En wat een verrassing! Er zijn veel nieuwe Tiffany lampen te bespeuren bij AntiekStijlwebwinkel. Tiffany Coloured by Art© lampen zijn unieke en doordachte ontwerpen. Kijk zelf maar! 

Bekijk de gehele collectie!