De vlinder, symbool van de transformatie...

24 juni 2020 14:00
De vlinder, het symbool van de transformatie... Deze tijd van het jaar zijn ze overal rondom ons heen te zien! Buiten dat de vlinder een prachtige inspiratiebron is voor groei en ontwikkeling, maken de uiteenlopende kleuren en frivole patronen de vlinder tot een perfect onderwerp voor kunstenaars.

Zowel vlinders of hieraan gelieerde wezens als libellen en feeën zijn bijzonder populair in de Art Nouveau (1890-1914), een stroming die veel waarde hechtte aan symboliek en mysterie. De associatie van vlinders met metamorfose en beweging was precies in lijn met de sociale veranderingen en industrialisatie die in die tijd gaande was. Dit leidde tot spectaculaire vlinderkunst.

Collier Fairytale in Emaille                         Tiffany Hanglamp Fly Away

Uiteraard namen de ontwerpen in de Art Deco tijd (1920-1939) een hele andere vorm aan. Toch blijven, hoewel een stuk meer geometrisch en strakker uitgevoerd, vlinders, libellen of gevleugelde vrouwen een plaats hebben in deze stroming.

Tasspiegel Vlindervreugde                          Collier Deco Dragonfly
Werp een blik op onze vlindercategorie en kijk je ogen uit voor een te kust en te keur aan items waar de vlinder de hoofdrol speelt!