Klassieke meubelen als interieurverrijkers

5 februari 2020 10:40
Een doorsnee dressoir of tafel in een antiek interieur? Zonde! Goed gekozen meubelen maken het plaatje compleet en vervullen daarnaast een praktische functie. Laat je inspireren door de collectie van Antiek Stijl Webwinkel.

Natuurlijke en duurzame materialen zijn anno nu niet weg te denken uit het interieur. Meubelstukken die een verhaal vertellen en met hun uitstraling doen denken aan oude interieurstijlen uit de 12e tot de 20e eeuw geven het huis een waardige uitstraling! De meubelen van Antiek Stijl Webwinkel zijn nieuw vervaardigd. 

Houden van hout

E√©n van de aspecten van een duurzaam en tijdloos meubel is het materiaalgebruik. Pure en eerlijke houtsoorten zoals eiken, mahonie, palissander en esdoorn geven een kast of tafel cachet. Kijk bijvoorbeeld naar tafel Flow: een elegante sidetable in vlotte lijnen. Door de combinatie van mahonie met palissander santos-hout zijn voor de fijnproever de gestreepte lijnen te zien in geelbruin tot rood- en donkerbruine tinten. De tafel is gebaseerd op de kunstwerken van de beroemde Franse Art Deco ontwerper √Čmile-Jacques Ruhlmann (1879-1933).¬†

Tafel Flow 

All in the details

De afwerking van meubelen maakt het compleet. Door het gebruik van slimme en chique details, zoals creatief wiebelende greepjes en decoratieve versieringen straalt een meubel vakmanschap uit. Er is over nagedacht! Het leuke aan een lagere (kabinet)kast is bovendien dat er voldoende ruimte is om het meubel nog mooier uit te laten komen door er een passende of juist contrasterende lamp of sculptuur op te zetten. Ladekast Exotic is met de Japanse kersenboomtakken een schilderij op zich - een strakke tafellamp of spiegel maakt het af! Ook kabinet Sunburst, in pallisander santos, leent zich voor het gebruik van kunstzinnige sculpturen. 

Ladekast Exotic

Valentijnsshopping 

Kijk in de speciale categorie voor nog meer speciale meubelen. Een deel van de meubelen is ook in het echt te bewonderen in onze showroom. Vraag naar de mogelijkheden en kom langs. Tip: aanstaande zaterdag 8 februari vindt de themadag Valentijn plaats bij De blauwe Deel. De perfecte gelegenheid om het hart te verliezen aan de meubelcollectie van Antiek Stijl Webwinkel… 

Kabinet Sunburst