Kerst vieren in Downton Abbey-stijl

6 december 2019 15:30
Klasseverschillen, twee ingrijpende oorlogen, een prachtig script en het mooiste landhuis dat je ooit zult zien – met dito inrichting. Maak kennis (of zwijmel gewoon mee) met Downton Abbey. De geliefde serie staat mede bekend om de weldadige kerstspecials, die direct een kerstgevoel geven. En die feestelijke sfeer kan je zelf ook in huis opzoeken!

Chique Engels

Het bijzondere kostuumdrama, dat tal van prijzen op zijn naam heeft staan, is van de Britse hand van Julian Fellowes. De serie telt zes seizoenen en speelt zich af tussen 1912 en 1925, in een groot, betoverend Engels landhuis van formaat. Naast het veelomvattende, spannende en ontroerende scenario zijn de interieurs, de kledingstijlen en de sieraden die in de serie te zien zijn prachtig om naar te kijken. Afgelopen september is er een film uitgekomen die nog in de bioscoop draait.

Meer is meer

In de kerstspecials van de serie is te zien hoe het gehele huis is versierd met feestartikelen in Art Nouveau en Art Deco-invloeden. Een metershoge boom vol lampjes en sfeervolle hangers die prijkt op een even schitterend wandkleed. Trapleuningen met kerstballen, meubelen met ornamenten en op de rijkversierde kerstdinertafels staan zoveel kandelaars dat ze bijna niet meer te tellen zijn. Het moge duidelijk zijn: wie Kerst wil vieren zoals de Crawleys, maakt combinaties die opvallen en gaat voor méér.

Maggie Smith (m) als Violet Crawley, moeder van Lord Grantham.

In stijl aan het diner

De stijlperiodes die in Downton Abbey te zien zijn, vinden veel naslag in de producten van Antiek Stijl Webwinkel. Kijk bijvoorbeeld eens naar sieraden die de spelers in de kerstspecials dragen. Bij de enkellange flapper dresses volbehangen met pailletten en kraaltjes zijn weelderige lange kettingen te zien, al dan niet gecombineerd met bijpassende oorhangers. Op de website zijn veel colliers te vinden in deze stijl, zoals collier Nigligée en oorbellen Chloë. Ook de heren zien eruit om door een ringetje te halen, met glamoureuze pakken in een deftige snit. Anno 2019 vind je prachtige manchetknopen voor alle gelegenheden, van kerstdiner tot zakenlunch.

Detail Collier Nigligée Detail Oorbellen Aiyana  Manchetknopen Fillegraan

Of u nu gaat voor een beetje Downton Abbey de komende feestdagen of juist flink wil uitpakken: Antiek Stijl Webwinkel helpt graag mee. We wensen u een prachtige tijd toe!