Nieuwe Venetiaanse lampen!

28 april 2014 16:51
Venetiaanse lampen stralen een klassieke, sprookjesachtige sfeer uit. Prachtig met de hand vervaardigd volgens het eeuwenoude ambacht glasblazen. Antiek Stijl Webwinkel biedt een exclusieve collectie Venetiaanse lampen aan van zeer hoogwaardige kwaliteit. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar die mooi harmoniëren in een klassiek of antiek interieur.

Herkomst

De Venetiaanse lampen worden vervaardigd in Italië. In de kunststad Venetië is deze verlichting volop te zien. Venetiaans glas is beroemd en gebaseerd op de oorspronkelijke technieken uit de Oudheid. Eind 13e eeuw was het eiland Murano het centrum van deze industrie. Vanwege het brandgevaar werd het glasblazen in het centrum van Venetië namelijk verboden . Ook kon men op deze wijze het procedé van ontwerpen en vervaardiging geheim houden.

Procedé

Geroutineerde glasblazers blazen het glas met grote technische beheersing. De kunstenaar draait een druppel gesmolten glas aan het uiteinde van de blaaspijp en blaast dit hol. Onder voortdurende draaibewegingen wordt de glasdruppel uiteindelijk in het RVS armatuur geblazen. Dit armatuur is met grote precisie gemodelleerd en gesoldeerd om harmonieuze vormen te creëren. Door zeer nauwkeurige controle tijdens het blazen worden eventuele afwijkingen vermeden. Ervaren vaklieden blazen de lamp zonder gebruik te maken van een mal. De gevormde glasproducten hebben een temperatuur van ongeveer 600 graden Celsius die moet worden teruggebracht tot kamertemperatuur. De geleidelijke afkoeling gebeurt in de zogenaamde "koelovens".

Modellen

In de collectie van Antiek Stijl Webwinkel zijn een Venetiaanse wandlamp, Venetiaanse hanglamp en Venetiaanse plafonnière verkrijgbaar. Hanglamp Bellezza staat zeer imposant boven de eettafel en heel romantisch in de slaapkamer. Creëer uw eigen mediterrane tuin of patio door deze schitterende hanglamp buiten op te hangen. In de badkamer is de plafonnière Torsi zeer praktisch. Deze Venetiaanse plafondlamp geeft ook moderne badkamers een klassieke twist. Dan is er ook nog de wandlamp Bellezza. Deze wordt strak op de muur gemonteerd, waardoor deze lamp zeer praktisch is. Ideaal voor smalle doorgangen of een trappenhuis. Naast de Bellezza lamp kan er ook gekozen worden voor hanglamp Torsi. Deze heeft een sierlijke geraaide vorm en geeft het interieur zachtheid.

Glas en armaturen

Het glas van de lampen heeft een ruitreliëf, waardoor het licht mooi gefilterd wordt en men zich niet hoeft te storen aan de fitting. Door de bewerking van het glas is deze namelijk onzichtbaar. De wandlamp en hanglamp Bellezza zijn verkrijgbaar in helder wit glas met een gezwart vernikkeld armatuur of in helder aquamarijn glas met verchroomd armatuur. De plafonnière is verkrijgbaar in warm amberkleurig glas gecombineerd met een bijpassend bronzen armatuur. Ook de Torsi hanglamp is verkrijgbaar in deze sfeervolle kleurencombinatie.

Laat u verrassen door de ambachtelijk vervaardigde Venetiaanse lampen en creëer thuis een prachtige klassieke en sprookjesachtige sfeer.

GlasblazenWandlamp Bellezza    Hanglamp Torsione